протеини

протеини

Състав на протеините?

Протеините са биологически значими макромолекули, които са съставени от аминокиселини. Те имат значима роля в правилното развитие и функциониране на човешкия организъм. На практика протеините играят ролята на един от съществените конструктивни компоненти на всички живи клетки. Действията , които изпълняват в системата , са жизнено градивни и значително разнообразни . Като тръгнем от индивидуалните основни такива, свързани с строежа на клетките, и достигайки до изграждането на присъщи протекции на организма и транспортирането на въздух до тъканите. Нашите организми са способни да генерализират част от аминокиселините, съставящи изграждането на протеините, но други различни се налага да взимаме от външни източници. Това могат да са продуктите , наситени с протеини, или разновидностите протеинови хранителни добавки, в продажба в продажба.

Минало на протеина

Преди по-подробния фокус върху службата и ползите от протеините за нашия организъм, ще надникнем в историята на тяхното откриване и извеждане като самостоятелни елементи . Френският химик Антоан Фуркроа е първият учен , който със сигурност разграничава протеините от другите налични органични частици. Това е през далечната 1789 година. След множество проби, направени през определения период , Фуркроа класифицира албумина, фибрина и желатина като самостоятелни състави с животински корен . После познанието отделя още повече внимание на този вид частици и започва намирането на повече информация за тях. Понятието „протеин“ е зададено за първи път през 1838 година от шведския химик Йонс Якоб Берцелиус. По този начин той означава фибрина, албумина и други подобни консистемции . Берцелиус определя и тяхната дейност като изходни за живите клетки съставки . Работата му в последствие бива поета от още редица учени , които поетапно анализират синтезирането и химичния сплав на протеините, както и всички техни роли и роли в човешкия организъм.

протеини 1 Най-добрите
протеини

Мисия на протеините

Протеините притежават разнообразни съществено важни предназначения в човешкия организъм . Ако искате да сме точни, фактически не съществува дейност в организма ни, който да не е във връзка с определен протеин. Дейностите на протеините са изключително различни , но ще вложим усилия да ги обединим в няколко характерни групи.

– образуващи функции – полагащите функции на протеините се определят от една тяхна много характерна индивидуалност . Това е възможността на протеиновите молекули да се групират помежду си , за да съставят разделните клетъчни единици – мембрани, рибозоми и т.н. Протеините взимат участие в изграждането и запазването на вида на клетката, както и в нейната същностна система. Значително важният конструктивен протеин в нашия организъм е колагенът. Той има важна функция в граденето на костите , ставите и сухожилията, кожата и мускулите. Структурните протеини са от полагащо естество за скелетно-мускулния апарат и намаленото им количество неизбежно довежда до изникването на проблеми в него.

– придържане към електролитния баланс – протеините освен това разполагат с множество функции , спомагащи за запазването на електролитния баланс или pH баланса в системата. Хранителните вещества и напитките , които приемаме постоянно , имат свойството да разместят този баланс . А това довежда до сериозни хронични заболявания . Конкретно протеините защитават тялото ни от подобно негативно въздействие , като оказват помощ за нормалните нива на електролитния баланс.

– укрепване на имунната система – може да се смята , че протеините са изграждащата хранителна единица, която се грижи за нормалната дейност на имунната система. Коя е точната работа на човешката имунна система? Да изпраща антитела за изравняване на проникналите в системата вируси и бактерии . Е, тези антитела по своята в интерес на истината се оказват протеини. Поради тази причина е от толкова главно значение да снабдяваме имунната си система с достатъчно количество протеини, за да е способна тя да действа ефективно и да ни държи на страна от разнообразни болести.

– транспортни дейности – протеините изпълняват важна роля и в транспортирането на хранителни вещества в тялото . Те довеждат до клетките жизнено необходими за тях съставки – витамини, соли, желязо и хемоглобин. По този път е възможно достигането на кислорода в клетката и съответно премахването на въглеродния диоксид от нея .

– каталитични функции – протеините, които са в ролята на същински стабилизатори в нашия организъм, се казват ензими. Те катализират процеса на разделяне на хранителните елементи до по-малки и достъпни частици. Така тези протеини съществено усвояват времето за задействане задачата на храносмилане. Осигуряването на необходимото количество ензими в системата е от съществено значение, понеже при недостига им може да се появят характерни тревоги с храносмилането.

– отразяващи функции – като елемент от съединението на усложнените биологични молекули хормони, растежни фактори и т.н., протеините са част от развитието на междуклетъчна и междутъканна обмяна. Или , те изпълняват функцията на своеобразни вестители в човешкия организъм. Случай за сходен конкретно такъв протеин е инсулинът, който изпълнява важна задача в режима на метаболизма.

– сензорни функции – една от задачите на протеините, за които определено се говори най-малко. Реално част от протеините играят ролята на молекули, отговарящи на установен разред сигнали. Нерядко подобни протеинови сензори са вътре в клетъчните мембрани. Тяхната функция е да разгадават молекулните сигнали, доловени от други клетки и органи или пък от околната среда.

– двигателни функции – всяко движение вътре в човешките клетки и органи се осъществява чрез т.нар. двигателни протеини. Това се отнася и като цяло за придвижването на човека. Като вариант за двигателен протеин бихме могли да предложим доста . Той се състои в мускулната тъкан и влияе върху последователните им свивания , чрез които се осъществява събирането на скелетната мускулатура и местенето на тялото в пространството.

– още функции – и не последни по важно , в конкретни стечения може протеините да бъдат приемани от човека като основополагащ ресурсен ресурс . Подразбираме предимно състояния, в които организмът изпитва недоимък на въглехидрати. Този вид протеини, поддържащи резервна работа по отношение предаването на енергия , са казеинът и овоалбуминът.

протеини 2 Най-добрите
протеини

В кои елементи се съдържат големи запаси протеини?

За да набавяме наложителната ни ежедневна доза протеини, е е от полза да разбираме кои храни са обогатени с тази група елементи. Идеално е, че определените храни са много различни . В този смисъл , за да приемате протеини, не е наложително да спазвате някакви много ограничени диети . Необходимо е само да запазвате сравнително разделно хранене, което ще ви набави нужните полезни части . Нека да разгледаме кои храни е добре да съставя такова балансирано хранене:

– телешко месо – освен че е апетитно , телешкото месо дава на тялото солидни количества протеини. Изяждайки една сочна телешка пържола всъщност бихте могли да доставите на организма си приблизително 22 грама протеини .

– риба – рибата е още един важен източник на важни вещества в човека . Първенец по съвкупност на протеини е рибата-тон, последвана от аншоата и сьомгата.

– яйца – яйцата са страшно добър вариант за закуска. Освен протеини, те са наситени и с голямо вещество витамини А, D и Е, също така и омега-3 мастни киселини. Яйцата биха удовлетворили апетита ви и в същия момент ще ви предоставят необходимата мощ за деня.

– боб и леща – бобът е между най-удачните растителни извори на протеини, независимо дали ще бъде сготвен в ястие или под формата на салата. Огромно съдържание на тази разновидност съединения има и в лещата, като прибавка чрез нея можете да си осигурите и желязо, магнезий и калий.

– ядки – редовното поемане на ядки е чудесен метод за получаване на протеини. Най-дейни сред тях в този смисъл са фъстъците и бадемите, които реално подтискат чувството на апетит .

протеини 3 Най-добрите
протеини

Протеините на Ready for life – сигурност и действие на конкурентни цени

В асортиментите на Ready for life бихте могли да се натъкнете на различни протеини и протеинови продукти, част от сериите на популярни и гарантирани фирми за хранителни добавки. Те не просто ще ви дадат страхотно поддържано тяло, но и ще ви помогнат да се поддържате перфектно здравословно ниво. Като бонус , при нас сте способни да откриете тези много добри протеини на реално удовлетворяващи стойности . Разгледайте най-достойните предложения от раздела „Протеини“, подготвени за вас :

1. Blade Sport Protein Concentrate – стартираме с този доброкачествен прахообразен протеин . Продуктът има състав 87% суроватъчен протеин и е подходящ за редовно движещите се . Всяка порция на Blade Sport Protein Concentrate доставя на тялото ви 21 грама протеин. Още и , хранителната добавка съставена от силно количество л-глутамин и аминокиселини с разклонена верига. Може би знаете , този вид аминокиселини, разпространени под груповото съкращение BCAA, са много ценни за всеки интензивно деен човек . Как да консумирате протеиновия продукт? 1 напълнена мерителна лъжичка се поставя в 200-250 мл вода или мляко. Такава доза нормално се взема преди и след натоварване , но за по-голям действие сте свободни да прибавите и още един прием в началото на деня.

2. WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer – чисто природен гейнър, действащ за постоянно покачване на мускулната тъкан . WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer се състои от няколко групи протеин с най-висок биологичен потенциал , постигайки мощен анаболен ефект. Като бонус , с действието на въглехидратите, във формулата на, протеинът е и прекрасен източник на мощ за човешкото тяло . Всяка напитка от WIN Nutrition 100% Hi-Mass Gainer съдържа 56 грама протеин и почти 230 грама въглехидрати, което го прави един от най-ефикасните гейнъри на пазара . Съветваме ви да се взима ½ мярка сутрин ½ количество след упражнения.

3. Prozis Sport 100% Real Whey Protein – изграден от висококачествен суроватъчен концентрат с над 80% белтъчна консистенция. С изпълнен аминокиселинен профил и богат на BCAA, този вид продукти ще ви помогне за покачването на мускулната си маса, разбра се да съхраните постигнатите мускули и след това . Prozis Sport 100% Real Whey Protein е проверен от определение отделни лаборатории и притежава съответните уверения за качество. Освен това го има в страхотни вкусове, като Шоколад и Бисквитки с крем. Хубаво е да се изпива 1 лъжица 25 грама рано на гладно и 1 мярка след действие . За по-скоростни резултати , можете да поставите и допълнителна доза от протеиновия продукт преди активност или в продължението на вечерта .

4. Myprotein Impact Whey Protein Flavoured – утвърден протеинов продукт, направен от известна на световно ниво фирма за спортни хранителни продукти Myprotein. Осигурява на организма по 82 грама протеин на всеки 100 грама сухо вещество . Myprotein Impact Whey Protein Flavoured съдържа понижено съдържание на мазнини и лактоза, но пък е изпълнен с калции и необходимите аминокиселини. Перфектен избор както за професионално трениращи , така и за хора , които просто си придържат здравословен живот. 25 грама от сместа се разтварят в 150-250 мл вода или мляко. Тази доза препоръчително се пие до половин час след натовареност , но ако не можете, можете да я взимате и във всяко друго време .

5. Myprotein Vegan Blend Flavoured – допълнителен вариант под името Myprotein, което пък е направено за вегетарианците и веганите. Myprotein Vegan Blend Flavoured е съчетание от грахов протеинов изолат, протеин от кафяв ориз и конопен протеин. Дава на тялото над 22 грама протеин на приемане, както и целия списък от есенциални аминокиселини. Продуктът има изключително благоприятно въздействие върху развитието на мускулната маса и хода на доставяне на необходимите хранителни витамини от системата . Една доза от Myprotein Vegan Blend Flavoured се изсипва в 150-250 мл вода или сок, като е добре да се пият 2 или 3 такива течности дневно .

6. Battery Nutrition Whey Gold Isolate – идеален и за редовно спортуващи, също така и за такива които желаят да повдигнат ежедневния си прием на протеини. Battery Nutrition Whey Gold Isolate съдържа само и само висококачествен протеин изолат и хидролизат от стабилни източници. Всяка доза от 25 грама осигурява на човешкия организъм 21 грама чист протеин. Дозата стимулира развоя на изчистената мускулна маса и действието на анаболните действия в човека. Препоръчително е всекидневно да се съставят по 2 дози – 1 ставайки и 1 след спорт .

7. WIN Nutrition 100% Hi-Protein Standard – протеинова пудра, изпълнена с качествени протеини от пет групи източника – суроватка, мляко, пшеница, соя и яйца. Съдържа всички аминокиселини, нужни за моментното и ефективно повишаване на активна мускулна маса. Знаете че, протеиновият продукт се разпространява в любими вкусове ванилия, шоколад и ягода и се разтваря без проблеми във вода. Също като горния вид , се изпиват по 2 порции на ден – 1 сутрин и 1 след спорт .

8. Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured – за край презентираме една протеинова разновидност от британската марка за фитнес добавки Myprotein. Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured съставена от хидролизиран телешки протеин, получен от говеждо месо. Той разработва забързаното и съществено повишаване на мускулна маса, също така и по-лесното съвземане на тялото след натоварени спортове . Не съдържа лактоза, а количествата на захар и мазнини вътре са много занижени . Myprotein CarniPro 97% Beef Protein Flavoured осигурява на системата 22 грама телешки протеин и голям спектър от есенциални и неесенциални аминокиселини. Препоръчително е да се приема по 1 доза сутрин и 1 доза след трениране . За стремеж към максимални резултати , можете да добавите и допълнителна доза от протеиновия продукт измежду храненията .

Погледнете брошурата на Ready for life и си поръчайте най-подходящите протеинови продукти на идеално конкурентни цени , като не забравяте и нашите други продукти:
Л карнитин
протеини
суроватъчен протеин
хранителни добавки
myprotein
аминокиселини
креатин
трибулус
фет бърнър
bcaa

протеини 4 Най-добрите
протеини
протеини 5 Най-добрите
протеини
протеини 6 Най-добрите
протеини
протеини 7 Най-добрите
протеини
протеини 8 Най-добрите
протеини
протеини 9 Най-добрите
протеини

Състав на протеините?
Минало на протеина
Мисия на протеините
В кои елементи се съдържат големи запаси протеини?
Протеините на Ready for life – сигурност и действие на конкурентни цени

Вашият коментар