Мото гуми – полезна информация по темата

Мото гуми – полезна информация по темата

Мото гумите са доста съществен момент за което и да е превозно средство от типа . Шофирането на мотоциклет и още подобни превозни средства притежаващи мото гуми, винаги вещае по-голям риск в сравнение с шофирането на автомобил. И не толкова изрядното състояние на мото гумите допълнително ще увеличи възможността за възникване на тягостни произшествия, независимо от това каква е марката на мотоциклета и какви умения за управлението му имате . Като следствие е от реална значимост да предпочетете подходящите и съобразни мото гуми за превозната ви машина . Тук ще видим най-важните компоненти, изпълняващи функция в действието на селекция, в допълнение и няколко полезни идеи свързани с благонадеждната поддръжка на мото гумите.

Мото гуми – не пропускайте да направите преглед на на външната повърхност

Едно съвсем обикновено оглеждане на външния вид на мото гумите може да говори немалко за състоянието им. На какво конкретно е необходимо да отдадете внимание при подобен преглед? Проследете това по мото гумите съществуват ли драскотини, разкъсвания и други такива неблагонадеждни белези. В допълнение , своевременно отстранявайте елементи като пръст, пръст и т.н. В перспектива такива елементи биха имали недобро влияние върху характеристиките и функциите на мото гумите.

Мото гуми – защо е важна профилната ширина в избора ни

широчината на профила на мото гумата е добре да бъде възприемана като водещ фактор селектирайки части от такава необходимост. Необходимостта за това се основава във фактора , че тя поддържа съществена роля за получаването на хубаво единство между мото гумата и пътния слой .

Качествени мото гуми 1
Качествени мото гуми

Така търсеното изрядно сцепление между мото гумата и пътната настилка

Колкото по-обширна е ширината профила , толкова по-добро ще е и осъществяващото се взаимодействие. В същото време обаче е добре да знаете , че голямата профилна ширина подсилва и енергията на триене между мото гумите и шосето, това води до усложнено сменяне на направлението на движение. Обобщено казано , ще са ви потребни повече усилия, за постигането на въпросния завой. Погледнато под друг ъгъл, смалената ширина на профила гарантира за по-силни и по-леко завиване , но също отслабва цялата устойчивост на машината при непосредствено движение.

Мото гуми – специфични видове характеристики когато си търсим джантите

Когато говорим за мото гуми, трябва да се разглеждат и съществено значимите специфики на техните джанти . Широчината на джантата всъщност се необходимо задължително да отговаря на на мото гумата, като се приемат единствено минимални разлики във връзка с визирания изглед. За да улеснят максимално процеса по закупуване на съответната джанта, в множество варианти производителите задават по няколко ширини на джанти, пасващи на нужния тип мото гума. Подходящото съчетание между мото гума и джанта спомага за устойчивостта на мотоциклета докато е в движение и стигането до завършена прецизност отнасяйки се до контрола му.

Нашият каталог с  мото гуми 2
Нашият каталог с мото гуми

Мото гуми – начини да осигурим необходимото равнище на налягането

Съществено важно условие във връзка с мото гумите е да държите оптималното им ниво на налягане. В никой вариант не оставяйте мото гумата да омекне, защото при загряването й би могло да се получи спукване. А това докато сте в движение е възможно да доведе до сложни инциденти с наистина не добри последици. От друга гледна точка , не ви препоръчваме да покачвате прекалено налягането на мото гумите. Така биха станали неустойчиви към похабяване и още разколебава стабилността на превозната машина. Редовната проверка и следене за стандартното налягане е единственият начин да си подсигурите продължителен живот на мото гумите, както и максимална сигурност и стабилност на пътя .

Обмисляйки вариантите употребявана или чисто нова мото гума

При условие, че сте си купили нова мото гума, дали ще успеете да бъдете сигурни , че тя всъщност е нова? Може например мото гумата да е била прибрана в склад за значително дълъг отрязък от време, преди да бъде ваша собственост. Лесният метод да сте наясно това така ли е , е като видите идентификационния й номер DOT. Той стои в от страни на мото гумата. Важните данни за нейната възраст ще разберете от последните четири цифри от въпросния DOT код. Първите две от тях показват годишната седмица, на производство на съответната мото гума, а другите две – и определената година . Ако DOT кодът на мото гумата завършва например на „2309“, следователно тя е направена през 23-тата седмица от 2009 година. Както сами се досещате , благодарение на DOT кода сте в състояние да узнаете с истинска точност времето на създаване на мото гумата, закупена от вас в момента .

Намерете най-добрите оферти за мото гуми 3
Намерете най-добрите оферти за мото гуми

Удачни препоръки при избора на мото гумите

Имаме още няколко полезни напътствия относно продуктите от категория „Мото гуми“. Такива указания са свързани с разпознаване моментното положение на мото гумите, тяхната изправна употреба и грижа. Ето какво е хубаво да имате на ум при положение, че сте решени вашето превозно средство да е снабдено с мото гуми, намиращи се във възможно най-добро положение:

Най-добрите оферти за мото гуми 4
Най-добрите оферти за мото гуми

Мото гуми – сигурни ли сме във форма на профила за нашата машина

Профилната форма е друга характерност на мото гумите, имаща последици над движенческия метод на превозната машина. Тук отново е препоръчително да се възприемат под внимание характеристиките на различните възможни профилни форми свързани с възможните положения в движението . Изравнената форма на профила примерно спомага за стабилизираното движение в изправена насоченост, но фактически забавя смяната на посоката и правенето на завои от въпросното превозно средство . Профилният овал пък ще доведе до по-плавно получаване на завоите и по-малък стабилитет движейки се направо .

Не се двоумете да се свържете с нас и да изберете точните мото гуми

Разгледайте каталога на Мото гуми ООД и предпочетете идеалните мото гуми за вашия мотоциклет! Не пропускайте и другите ни оферти за

гуми
Автогуми
зимни гуми
Летни Гуми
калкулатор гуми
евтини гуми
195 65 15
205 55 16
175/65R14
225/45R17
185/65R15
Мото/АТВ гуми

товарни гуми

Вземете мото гуми 5
Вземете мото гуми
Повече за  мото гуми 6
Повече за мото гуми
Оферти за мото гуми 7
Оферти за мото гуми
Разновидности мото гуми 8
Разновидности мото гуми
Изключително качествени мото гуми 9
Изключително качествени мото гуми

Мото гуми – не пропускайте да направите преглед на на външната повърхност
Мото гуми – защо е важна профилната ширина в избора ни
Така търсеното изрядно сцепление между мото гумата и пътната настилка
Мото гуми – специфични видове характеристики когато си търсим джантите
Мото гуми – начини да осигурим необходимото равнище на налягането
Обмисляйки вариантите употребявана или чисто нова мото гума
Удачни препоръки при избора на мото гумите
Мото гуми – сигурни ли сме във форма на профила за нашата машина
Не се двоумете да се свържете с нас и да изберете точните мото гуми

Вашият коментар